Marokkaans Fruitdessert.

 

Ingrediënten voor 6 personen:

100 g gedroogde pruimen, 100 g gedroogde abrikozen, 50 g rozijnen, 1 dl rum, 5 dl melk, 120 g poedersuiker, 100 g bloem, 3 eieren, 20 g boter, 50 g blanke amandelen

Bereiding:

Romig nagerecht met gedroogde zuidvruchten.
Voorbereiding:
Pruimen en abrikozen 1 nacht laten weken, rozijnen in rum weken, melk verhitten maar niet laten koken, pruimen en abrikozen laten uitlekken.
suiker en bloem mengen, eieren toevoegen en beetje voor beetje warme melk erdoor roeren, pruimen, abrikozen, rozijnen en rum toevoegen.
oven voorverwarmen op 180°C.

Bereidingswijze:
Mengsel in ovenschaal schenken en boter in klontjes erover verdelen, gerecht in oven 45-55 min. bakken, amandelen erover strooien en nog 2 min. onder de grill zetten.