Dorayaki: Japanse zoete gevulde pannenkoeken.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote eieren (of 3 kleine eieren)
2/3 kopsuiker
1/2 theelepel zuiveringszout
3 eetlepels water (of melk)
1 kop bloem voor alle doeleinden (gezeefd)
plantaardige olie (om te frituren)
3/4 pond anko (zoete azuki boon pasta)

Bereiding:

Traditionele Japanse confectie dorayaki is gemaakt van twee hand-sized Amerikaanse stijl pannenkoeken ingeklemd samen met een zoete vulling, waarvan de meest populaire is azuki rode bonen (anko). Echter, vla, kastanjes (kuri), en room (matcha crème, crème met fruit, enz.) zijn ook populair. De zachte, vochtige en pluizige honing pannenkoek met zoete rode boon vulling past perfect bij warme en licht bittere Japanse groene thee. Geniet van deze dorayaki als een traktatie onderweg of als lunchdessert. Het is razend populair onder zowel kinderen als volwassenen in Japan.
Dorayaki kan perfect zijn voor mensen die nog nooit traditionele Japanse snoepjes hebben gehad omdat het geen ongewone ingrediënten heeft. Dorayaki wordt ook wel mikasa genoemd, van Mount Mikasa in Nara, dat naast Osaka ligt.

Verzamel de ingrediënten.
Doe eieren en suiker in een kom, en klop heel goed.
Los zuiveringszout op in water.
Voeg het water toe in het eimengsel.
Voeg gezeefde bloem in het eimengsel geleidelijk.
Verhit een koekenpan of hete plaat en olie het licht.
Giet een schep van het beslag in de koekenpan, en maak een kleine pannenkoek (ongeveer 3 tot 4 centimeter in diameter).
Draai om wanneer er bellen op het oppervlak verschijnen.
Herhaal dit proces voor elke pannenkoek.
Koel de pannenkoeken.
Maak paar pannenkoeken, en zet een bolletje anko zoete bonen tussen hen.
Serveer en geniet!
Tips:
Als u dikkere pannenkoeken wilt maken, voeg dan gewoon minder water (of melk) toe.
U ook proberen kuri kastanjes om uw dorayaki te vullen, of meng 150 gram bereid azuki bonen met 200 milliliter slagroom voor een luxe azuki crème vulling.