Mochi ijs is een
confectie gemaakt van Japanse zoete glutineuze rijstmeel met een
ijsvulling. Het ijs smaakt de confectie terwijl de mochi zoetheid en
textuur toevoegt. Bij het maken van mochi, wordt het bestrooid met
ofwel maïzena, aardappelzetmeel, of extra rijstmeel om te voorkomen
dat steken terwijl wordt gerold, gesneden, en gevormd.
Een Japans-Amerikaanse vrouw genaamd Frances Hashimoto wordt
gecrediteerd met het uitvinden van mochi ijs na haar man bedacht een
idee van het verpakken van ijs in een rijsttaart. Ze breidde het
idee uit en verwerkte het als een product voor marketing. Het
onderzoek en de ontwikkeling duurde meer dan een decennium om te
evolueren naar massaproductie als gevolg van de complexe interacties
van de ingrediënten. Het duurde veel trial en fouten om met succes
te trekken de delicate mochi deeg over het ijs. Experts in de bouw
en microbiologie werden gebracht om perfecte mochi ijs zoals we het
nu kennen. Klassieke ijssmaken zoals vanille, chocolade en aardbei
worden vaak gebruikt, maar je zult ook Kona-koffie, groene thee,
pruimenwijn en rode bonen populair zijn geworden in de afgelopen
jaren.
|