Mochi Ijs.

 .

Ingrediënten voor 12 porties:

1 pint groen theeijs
3/4 kop zoete glutineuze rijstmeel
1/4 kopsuiker
2 theelepels matcha poeder
3/4 kopwater
Aardappelzetmeel, maïzena of extra rijstmeel (voor afstoffen)

Bereiding:

Mochi ijs is een confectie gemaakt van Japanse zoete glutineuze rijstmeel met een ijsvulling. Het ijs smaakt de confectie terwijl de mochi zoetheid en textuur toevoegt. Bij het maken van mochi, wordt het bestrooid met ofwel maïzena, aardappelzetmeel, of extra rijstmeel om te voorkomen dat steken terwijl wordt gerold, gesneden, en gevormd.

Een Japans-Amerikaanse vrouw genaamd Frances Hashimoto wordt gecrediteerd met het uitvinden van mochi ijs na haar man bedacht een idee van het verpakken van ijs in een rijsttaart. Ze breidde het idee uit en verwerkte het als een product voor marketing. Het onderzoek en de ontwikkeling duurde meer dan een decennium om te evolueren naar massaproductie als gevolg van de complexe interacties van de ingrediënten. Het duurde veel trial en fouten om met succes te trekken de delicate mochi deeg over het ijs. Experts in de bouw en microbiologie werden gebracht om perfecte mochi ijs zoals we het nu kennen. Klassieke ijssmaken zoals vanille, chocolade en aardbei worden vaak gebruikt, maar je zult ook Kona-koffie, groene thee, pruimenwijn en rode bonen populair zijn geworden in de afgelopen jaren.