Japanse cheesecake met witte chocolade.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eieren
120 gram witte chocolade
120 gram cream cheese (bijvoorbeeld mascarpone)

Bereiding:

Eiwit van dooiers scheiden (bekijk hier hoe je dit eenvoudig kunt doen) en het eiwit in de koelkast zetten
Witte chocolade au bain marie smelten, daarna in een kom omscheppen tot het enigzins afgekoeld is.
De mascarpone of andere cream cheese toevoegen en goed mengen (Pas op dat de chocola niet te warm is, dan kan de cream cheese gaan schiften)
Eigeel toevoegen aan de roomkaas met chocolade en weer goed mengen.
Oven voorverwarmen: 180 graden Celsius
Eiwit opkloppen tot het goed stijf en verviervoudigd is (dit gaat heel goed met een keukenmachine of mixer met ballongarde)
Daarna eiwit mengen met de rest van het mengsel: Beetje bij beetje eiwit toevoegen en rustig omscheppen met een plastic spatel zodat de lucht er niet uit geklopt wordt.
Wanneer goed gemengd in een ingevette of silicone bakvorm gieten.
15 minuten op 170 graden C. en daarna weer 15 minuten op 150 graden C. bakken in de oven (mijn oven kan niet op 170 graden C. dus ik heb totaal 30 minuten op 160 graden C. gedaan – prima resultaat)
Af laten koelen, poedersuiker eroverheen strooien en in stukken snijden
Smullen maar! Erg lekker met vers fruit en gesmolten chocolade…