Vruchtenkanten Met Rode Bonen En Fruit.

 .

Ingrediënten voor 7 personen:

12 g agar-agar poeder of 2 -staven
1 liter vruchtensap (bv vers geperst sinaasappelsap)
snufje zout
vers fruit (bv banaan, peer, aardbeien, bessen)
1 blikje gezoete rode bonen

Bereiding:

 Roer het agar-agarpoeder door het sap (week staven 10 minuten in water, knijp
uit, breek in stukjes en meng door het sap).
Breng het sap met de agar-agar en het zout aan de kook. Agar-agarpoeder hoeft
maar heel even te koken, staven moeten 10 minuten zachtjes koken totdat de agar
is opgelost. Giet de kanten in een rechthoekig of vierkant bakblik of koelkast-
doosje en laat afkoelen.
Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes. Snijd de kanten in vierkante blokjes
van zo'n 1 1/2 cm. Meng fruit en kanten door elkaar en verdeel over kleine bordjes
of ijscoupes. Leg in het midden een lepel rode bonen.