Gevulde Kaki's.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote of 4 middelgrote kaki's
2 middelgrote bananen
125 gram crème fraiche of zure room
citroensap, sinaasappellikeur of een andere likeur
witte basterdsuiker
2 eetl. amandelsnippers
4 ijswaaiers

Bereiding:

Was en droog de kaki's. Verwijder de kroontjes. Snijd grote kaki's overdwars doormidden of snijd van kleine kaki's een flink kapje af.
Schep het vruchtvlees met een puntig theelepeltje uit de vruchten, maar beschadig daarbij de buitenkant niet. Pel de bananen. Prak die in een kom fijn samen met het kakivlees. Klop het mengsel even luchtig. Spatel de creme fraiche door en voeg naar smaak citroensap of likeur toe. Doe en uitgeholde kaki in een schaaltje en breng het mengsel hier in. Garneer het gerecht met amandelsnippers en de wafels.
Serveertip:
Serveer korte tijd na de bereiding.