In India
gebruikt men er grof gemalen griesmeel voor. Bij ons is die soort
niet altijd en overal verkrijgbaar. In oosterse toko's is de kans
groot dat men het er voorhanden heeft. Neem anders de fijne
griesmeel zoals wij die kennen.
Bereidingswijze:
Spoel de rozijnen in ruim koud water. Kijk ze na op
verontreinigingen. Leg ze in een kommetje en schenk 1 deciliter
kokend water erover. Laat de rozijnen zo lang weken tot het water is
koud geworden. Laat de rozijnen op een zeef uitlekken.
Schil de sinaasappel zo dik, dat ook de witte onderhuid wordt
weggenomen. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwijder
eventueel aanwezige pitten. Hak de helft van de sinaasappelpartjes
fijn. Vang het sap dat bij deze handelingen vrijkomt op.
Breng de melk in een pannetje met dikke bodem aan de kook. Laat er
onder voortdurend roeren de suiker en het zout in oplossen. Strooi
griesmeel en klapper over de kokende melk. Temper de warmtebron en
blijf roeren tot de massa is gebonden. Roer de rozijnen er door en
laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Neem daarna de pan van de
warmtebron. Roer 3 eetlepels sinaasappelsap en het fijngehakte
vruchtvlees door de griesmeelmassa.
Doe de massa daarna over in, met koud water omgespoelde, vormpjes
(theekopjes). Laat de puddinkjes koud worden. Dek ze af met plastic
folie en laat ze ten minste 3 uur in de koelkast staan om volledig
op te stijven.
Serveertip:
Stort de puddinkjes op kleine bordjes. Schik de resterende
sinaasappelpartjes erbij.
|