100 g, zeer
fijne tafelsuiker
5 kardemonpeulen,gekneusd
7,5 dl koffiemelk
1,8 dl slagroom of halfroom
125 g gedopte pistanoten, fijngehakt
Plakjes verse mango, desgewenst, voor het serveren. |
Doe de suiker, kardemonpeulen, koffiemelk
en slagroom in een zware pan.
Zet die op een middelhoog vuur en verhit onder voordurend roeren
circa 10 minuten op matig vuur zonder het mengsel aan de kook te
laten komen.
Neem de pan van het vuur en schep er de pistachenoten door.
Laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen.
Giet het mengsel dan in vier vormpjes,elk van 2,5 dl inhoud, en zet
die een nacht in het vriesvak.
Stort het roomijs uit de vormpjes en garneer desgewenst met plakjes
verse mango.
Dit Indiase roomijs is heerlijk fris na een pittige maaltijd.
Serveertip:
Kartonnen bekertjes zijn ideale vormpjes voor het roomijs.
U kunt nadat het roomijs bevroren is de kartonnen bekertjes er
makkelijk af trekken.
|