Voor 6-8
personen; Shehed tukra; Deze zoete honingkoekjes worden in India
meestal als snack geserveerd, maar ze zijn ook een aardig dessert
voor bijzondere gelegenheden. Zoals het meeste gebak zijn ze vers
het lekkerste, maar ze blijven in de koelkast tot een week houdbaar.
Bereidingswijze:
Zeef het meel in een kom. Laat in een steelpan de ghee of boter
smelten op een laag vuur en roer de nootmuskaat en kaneel erdoor.
Voeg aan het meel toe met de melk en meng met de handen tot een
stevig deeg. Kneed het minstens 5 minuten.
Rol het deeg tot 1/2-1 cm dik uit en snijd het in vierkanten van 3
cm. Verhit in een koekenpan 1 1/2-2 cm olie heet en frituur de
koekjes goudbruin.
Verwarm intussen in een schone steelpan de honing met kaneel,
kruidnagels en kardemom zachtjes 3-5 minuten tot de honing het aroma
van de specerijen heeft aangenomen.
Schep de gebakken koekjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze
snel uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een schotel en zeef de
gekruide honing erover.
Laat de honingkoekjes afkoelen alvorens ze te serveren.
Serveertip:
Noot: Deze zoete honingkoekjes worden in India meestal als snack
geserveerd, maar ze zijn ook een aardig dessert voor bijzondere
gelegenheden. Zoals het meeste gebak zijn ze vers het lekkerste,
maar ze blijven in de koelkast tot een week houdbaar.
|