Mascarponecoupe met likeursaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

1.25 dl slagroom
4 eetl. witte basterdsuiker
250 g mascarpone
2 eierdooiers
1 borrelglas amaretto
8 bitterkoekjes

Bereiding:

Klop de slagroom met 3 eetlepels van de suiker in een kom bijna stijf. Klop er de mascarpone door. Doe de eierdooiers in een kom en zet die op een pan met water dat tegen de kook wordt gehouden. De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop met de resterende lepel suiker en de amaretto met de mixer tot het een dikke gebonden saus is. Dat duurt circa 8 minuten. Zet de kom op ijsblokjes en klop met de mixer tot de saus is afgekoeld. Snijd de helft van de bitterkoekjes in vieren. Verdeel de helft van de mascarponeroom over glazen coupes en verdeel daarover de in vieren gesneden bitterkoekjes. Schep er de rest van de mascarponeroom over. Schep daarover de likeursaus en garneer met een bitterkoekje.