Italiaanse sorbet van vers zomerfruit

Ingrediënten voor 6 personen:

500 g gemengd zomerfuit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, aalbessen en bosbessen
0.25 l water
250 g suiker
sap van 1 citroen

Bereiding:

Voorbereiden:
Was het fruit, maak het schoon en laat het uitlekken. Snijd grote aardbeien in tweeën of vieren. Breng het water met de suiker in een steelpan met een dikke bodem aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het fruit toe en laat circa 5 minuten meekoken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het mengsel door een fijne zeef om de pitjes en velletjes achter te houden. Roer er het citroensap door en laat afkoelen. Zet de vruchtenpuree in de koelkast.

Bereiden:
Schep de vruchtenpuree in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries. Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te maken. Of laat in circa 3 uur tot vast bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries. Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een sorbetière. Zet het ijs voor het serveren 20 minuten van de diepvries in de koelkast.

Tips:
In plaats van vruchten kunnen sorbets ook op basis van groenten en bijvoorbeeld verse tuinkruiden worden gemaakt.