° palacsinta, oftewel: Pannenkoekentaart.

 

Ingrediėnten voor 4 personen:

3 eieren
80 g poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
40 g boter
2 dl melk
1 dl room, gezoet
150 g bloem
50 gr boter voor het bakken
80 g chocoladevlokken

Bereiding:

Een heerlijke Hongaarse topper.
Voorbereiding:
Klop de eidooiers met 40 g poedersuiker, vanillesuiker en boter schuimig.
Giet al roerende de melk en de room erbij.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer het geheel tot een glad beslag.
Klop de eiwitten met de overige poedersuiker stijf en roer dit voorzichtig door het beslag.
Vet een vuurvaste schaal en een koekenpan van ongeveer dezelfde grootte in.

Bereidingswijze:
Bak in de pan op matig vuur een pannenkoek van ½ cm dik aan een kant, leg hem met de ongebakken kant naar boven in de schaal en strooi er veel chocoladevlokken over.
Bak de overige pannenkoeken _ behalve de laatste _ op dezelfde manier en stapel ze met de vlokken in de schaal.
Bak de laatste pannenkoek aan beide kanten en dek de taart hiermee af.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 150°C. tot de chocolade smelt maar nog wel dik is.
Serveertip:
Dien meteen op.