1 pak
eierpannenkoekmix, 7 dl. water, 2 el. rum, 75 gram boter
vulling: 1,5 dl. room, 125 gram suiker, 1 eetl. rum, 200 gram
gehakte hazelnoten, 50 gram rozijnen, 2 theel. geraspte
sinaasappelschil
chocoladesaus : 200 gram pure chocolade, 1 dl. melk, halve dl. room,
1 eetl. rum, 2 eidooiers |
Ruimte
overhouden in je buik na een diner.
Bereidingswijze:
Roer de pannenkoekmix, het water en de rum tot een glad beslag.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, voeg beslag toe en bak de
flensjes aan beide kanten goudbruin. Houd ze warm. Maak de vulling
door room, suiker en rum aan de kook te brengen. Voeg hazelnoten,
rozijnen en de geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling
heel zachtjes. Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in
de melk en de room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en
daarna een voor een de eidooiers. De saus mag niet koken. Schep
vervolgens op ieder flensje 1 eetl. vulling. Vouw het flensje in
vieren, zodat er driehoekjes ontstaan. Leg de flensjes op een schaal
en giet de warme chocoladesaus erover.
Serveertip:
Variatie: neem in plaats van hazelnoten pinda's.
|