Hongaarse chocoladeflensjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pak eierpannenkoekmix, 7 dl. water, 2 el. rum, 75 gram boter
vulling: 1,5 dl. room, 125 gram suiker, 1 eetl. rum, 200 gram gehakte hazelnoten, 50 gram rozijnen, 2 theel. geraspte sinaasappelschil
chocoladesaus : 200 gram pure chocolade, 1 dl. melk, halve dl. room, 1 eetl. rum, 2 eidooiers

Bereiding:

Ruimte overhouden in je buik na een diner.
Bereidingswijze:
Roer de pannenkoekmix, het water en de rum tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in de koekenpan, voeg beslag toe en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin. Houd ze warm. Maak de vulling door room, suiker en rum aan de kook te brengen. Voeg hazelnoten, rozijnen en de geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling heel zachtjes. Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en de room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en daarna een voor een de eidooiers. De saus mag niet koken. Schep vervolgens op ieder flensje 1 eetl. vulling. Vouw het flensje in vieren, zodat er driehoekjes ontstaan. Leg de flensjes op een schaal en giet de warme chocoladesaus erover.
Serveertip:
Variatie: neem in plaats van hazelnoten pinda's.