Hongaarse
Pannenkoekjes van ongeveer 15 cm, 20 stuks.
Bereidingswijze:
Doe de bloem met eieren, eidooier, melk, water, suiker, zout en 1
eetl. boter in een mixer.
Mix op een hoge stand tot een glad beslag ontstaat.
Haal de bloem van de kanten af als het blijft plakken en mix
nogmaals.
Verwarm een flensjespan van 15 cm doorsneden of een andere kleine
koekenpan.
Doe de rest van de boter erin en verhit tot de boter niet meer
schuimt.
Giet de boter eruit en doe er 1 lepel beslag in, de pan ronddraaiend
zodat de hele bodem gelijk wordt bedekt.
Giet het teveel aan beslag eruit en bak een paar seconden op hoog
vuur tot het flensje goudbruin is.
Draai het om en bak nog een paar seconden aan de andere kant.
Gooi het eerste baksel weg, dat te vet zal zijn.
Bak op deze manier alle flensjes tot het beslag opgebruikt is.
Serveertip:
Bestrijk ieder flensje met jam of honing en rozijnen en rol het op.
Dien onmiddellijk op.
|