Voorbereiding:
Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend
450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan
goed heet, vet ze vervolgend in met een beetje boter en bak de
flensjes aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm in de
oven of au bain-marie.
Bereidingswijze:
Maak de vulling door room, suiker e rum aan de kook te brengen. Haal
de pot van het vuur en voeg de hazelnoten, rozijnen en geraspte
sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling heel zachtjes.
Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en de
room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en daarna een na
een de eidooiers. De saus mag niet koken.
Schep op ieder flensje 1 eetlepel vulling. Vouw het flensje in
vieren zodat er driehoekjes ontstaan.
Serveertip:
Leg de flensjes op een schaal en giet er de warme chocoladesaus over.
|