Hongaarse chocoladeflensjes

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het beslag:
1 zakje pannenkoek-mix
45 cl melk

Voor de vulling:
150 ml room
125 g suiker
1 eetlepel rum
200 g fijngehakte hazelnoten
50 g rozijnen
2 koffielepels geraspte sinaasappelschil

Voor de chocoladesaus:
200 g pure chocolade
100 ml melk
50 ml room
1 eetlepel rum
2 eidooiers

Bereiding:

Voorbereiding:
Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed heet, vet ze vervolgend in met een beetje boter en bak de flensjes aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm in de oven of au bain-marie.
Bereidingswijze:
Maak de vulling door room, suiker e rum aan de kook te brengen. Haal de pot van het vuur en voeg de hazelnoten, rozijnen en geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling heel zachtjes.

Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en de room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en daarna een na een de eidooiers. De saus mag niet koken.

Schep op ieder flensje 1 eetlepel vulling. Vouw het flensje in vieren zodat er driehoekjes ontstaan.
Serveertip:
Leg de flensjes op een schaal en giet er de warme chocoladesaus over.