Clafoutis

Ingrediënten voor 4 personen:

500 ml melk (Melkan)
150 gram bloem
150 gram suiker
2 zakje vanillesuiker
3 gram bakpoeder
6 eieren
boter om in te vetten
500 gram kersen, ontpit
poedersuiker
dichte taartvorm (quichevorm), Ø 24 cm
aluminiumfolie

Bereiding:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng melk, bloem, suiker, vanille­­suiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in.
Bereiden:
Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
Tips:
Vervang de kersen door bijvoorbeeld perzik of appel of maak, zoals hier, drie verschillende versies in de kleine vormpjes. Serveersuggestie: Lekker met slagroom en chocola.