Kaneelbavarois met perzikcoulis

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blik perziken (nettogewicht ca. 400 gram)
4 blaadjes gelatine
1/8 l slagroom
2 eetl. suiker
1/4 l vanillevla (op kamertemperatuur uit een pak)
2 theel. kaneelpoeder
1 eiwit
2 kaneelstokjes

Bereiding:

Voorbereiden:
Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op. Week de gelatineblaadjes in een met koud water gevulde kom.
Bereiden:
Klop de slagroom met de suiker stijf. Knijp het water uit de gelatineblaadjes. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hier al roerend in op. Giet de iets afgekoelde gelatine bij kleine beetjes tegelijk en steeds goed roerend door de vanillevla. Roer de kaneelpoeder door de vla. Klop het eiwit stijf. Schep met kleine beetjes tegelijk de stijve slagroom door de vla. Spatel ten slotte het eiwit door dit mengsel. Spoel vier kleine puddingvormpjes met koud water om. Giet het mengsel in de vormpjes en dek af met folie. Laat de bavarois 3 uur in de koelkast opstijven. Pureer de perziken met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Verdun de saus die zo ontstaat, de coulis, eventeel met een beetje perziksap. De coulis moet een stevige consistentie hebben. Keer de vormpjes om op een bordje. Giet de perzikcoulis over de bavarois. Garneer met de kaneelstokjes die kruiselings op elkaar worden gelegd of bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Tips:
Maak in plaats van 4 kleine puddinkjes één grote pudding. Spoel een puddingvorm met een inhoud van circa 1/2 liter met koud water en giet het mengsel hierin. Dek de kom af met huishoudfolie en laat circa 3 uur in de koelkast opstijven. Stort de bavarois uit de vorm op een grote schaal, giet de perzikcoulis erover en garneer met de kaneelstokjes.
Voor een extra feestelijk accent kunt u bij dit dessert een glaasje champenoise - demi sec of sec - serveren.