Franse pruimentaart

IngrediŽnten voor 6 personen:

500 g pruimen, bij voorkeur reine claudes
10 g boter
100 g bloem
2 dl melk
3 eieren
50 g suiker
snufje zout

Bereiding:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180ļC. Halveer de reine claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter.

Bereiden:
Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer dan of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.

Tips:
Deze taart kan ook worden gemaakt met gedroogde pruimen die eerst in water zijn geweld.