Banoffee Pie

IngrediŽnten voor 4 personen:

Over dit recept: Deze heerlijke toegeeflijk dessert vereist geen bakken. Een spijsvertering koekje basis is bedekt met een laag van toffee, slagroom en bananen.
voor de taart:
Base:
100 g boter, gesmolten
250 g tarwebiscuits, verpletterd
Vulling:
100 g boter
100 g donkerbruine basterdsuiker
1 (397 g) blikje gecondenseerde melk
Topping:
4 rijpe bananen, in plakjes
1 (300 ml) bad slagroom, slagroom
cacaopoeder voor het afstoffen

Bereiding:

Lijn basis van een 20 cm ronde springvorm met bakpapier, dan vet bodem en zijkanten.
Voor de basis: Combineer boter met koekjes en meng goed. Druk stevig op voorbereid tin. Chill ten minste 1 uur.
Maak intussen de vulling. Verwarm de boter en de suiker tot de suiker is opgelost. Giet in gecondenseerde melk en zachtjes aan de kook brengen, onder voortdurend roeren tot het mengsel dik. Doe dit langzaam, om te vermijden dat eventuele klontjes. Onmiddellijk neem van het vuur en laat afkoelen tot net warm. Verspreid over biscuit basis en chill gedurende 1 uur.
Net voor het opdienen, vouw 3/4 van de gesneden bananen in de slagroom. Schep toffee laag. Versier met de resterende bananen. Bestuif met cacaopoeder en serveer.