Pannenkoeken met gekarameliseerde appelen

Ingrediënten voor 4 personen:

voor het pannenkoekbeslag:
200 ml melk
3 eieren
80 g witte bloem
1 snufje suiker
1 snufje zout
40 g gesmolten boter
voor de gekarameliseerde appelen:
50 g boter
4 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
50 g suiker
50 ml appelsap
voor de saus:
20 g boter
poedersuiker
verse munt, ter garnering

Bereiding:

Klop de melk en eieren samen, roer er vervolgens geleidelijk de bloem door. Voeg 1 snufje zout toe en suiker. Het beslag moet dun zijn.
Verwarm de boter in een 18 cm pan. Giet kleine porties beslag in de pan om 12 kleine pannenkoeken te maken. Houd ze warm in de oven, ingesteld op 50°C / gasoven stand 1/4.
Verhit 50 gr boter in een grote koekenpan. Bak de appels totdat ze lichtbruin zijn. Bestrooi met suiker en bak totdat de suiker gekarameliseerd is. Giet het appelsap erover, roer, en haal de appels er vervolgens uit.
Vul de pannenkoeken met appels en rol ze op.
Klop de resterende boter door het appelsap in de pan.
Rangschik drie pannenkoeken op een bord en bestrooi met poedersuiker. Serveer met de saus en garneer met muntblaadjes.