Duitse appeltaart

Ingrediënten voor 12 Porties:

Voor de bodem:
110 g boter
5 eetlepels rietsuiker
1/4 theelepel vanille-extract
125 g witte bloem
Voor de vulling:
1 pakje (200 g) roomkaas
4 eetlepels rietsuiker
1 ei
1/2 theelepel vanille-extract
Voor de bovenlaag:
6 appels, geschild, geboord en in schijven
5 eetlepels rietsuiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
25 g amandelschaafsel

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 230ºC./gasstand 8.
Voor de bodem: boter, suiker, vanille en boter romig opkloppen. Verdeel het deeg over een springvorm van 23 cm. Aandrukken en apart zetten.
Voor de vulling: in een middelgrote kom kaas en suiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen en de kaasmix over de deegbodem verdelen.
Voor het bovenlaag: appels, suiker en kaneel door elkaar scheppen en over de kaasmix verdelen.
10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De ovenstand verlagen tot 200ºC./gasstand 6 en 25 minuten verder bakken. Amandelen over de bovenkant verdelen en deze lichtbruin bakken. De taart laten afkoelen alvorens uit de springvorm te verwijderen.