Schwarzwalder kersentaart

IngrediŽnten voor 16 Porties:

Voor de cake:
150 g zachte roomboter of margarine
150 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
3 afgestreken eetlepels ongezoete cacao
2 eetlepels water
125 g bloem
3 afgestreken eetlepels bakpoeder
Voor de vulling:
500 g zure kersen uit pot
4 eetlepels Kirsch
1 eetlepel maÔzena
2 eetlepels koud water
500 ml slagroom
2 afgestreken theelepels gelatine met kersensmaak
4 eetlepels kokend water
Geraspte pure chocolade om mee te decoreren

Bereiding:

Oven op 180ļC./gasovenstand 4 voorverwarmen.
Boter opkloppen tot het romig is. Suiker en vanillesuiker toevoegen. De eieren 1 voor 1 loskloppen in een kommetje en 1 voor 1 door het botermengsel roeren.
Cacao met 3 eetlepels water glad roeren. Bloem en bakpoeder zeven en dan met de cacao door het botermengsel mixen tot een beslag.
Springvorm van 26 cm doorsnede invetten. Het beslag erin doen en glad strijken. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een prikker er schoon uitkomt. De bodem in de vorm laten afkoelen, dan voorzichtig uit de vorm halen.
Zure kersen laten uitlekken, maar 100 ml van het vocht bewaren. Zure kersen met Kirsch overgieten en afdekken.
De volgende dag de vulling bereiden: de bodem eenmaal doorsnijden (zodat je twee ronde cakes krijgt).
De kersen met het bewaarde sap in een kleine pan aan de kook brengen. De maÔzena met 2 eetlepels water gladroeren en aan de kersen toevoegen. Zet het vuur iets lager en laat onder voortdurend roeren doorkoken tot de massa goed gemengd is. Van het vuur halen en iets laten afkoelen, dan de kersen gelijkmatig over de bodem van de taart verdelen.
De slagroom stijf slaan. De gelatine in 4 eetlepels kokend water oplossen en onder voortdurend roeren tot lauwwarm laten afkoelen (het mag nog niet stijf worden). Mengen met de slagroom.
1/3 van de slagroom over de kersen verdelen en dan de andere bodem erop leggen. De resterende slagroom op de taart en op de rand smeren. Met geraspte chocola bestrooien en in de koelkast bewaren.