Rode bessentaart

IngrediŽnten voor 10 porties:

200 g witte bloem
1 theelepel bakpoeder
125 g boter, op kamertemperatuur
100 g ruwe rietsuiker
2 eierdooiers
1 1/2 theelepel geraspte citroenschil
Rode bessen vulling
het wit van 2 eieren
100 g ruwe rietsuiker
2 theelepels maÔzena
250 g rode bessen

Bereiding:

Voor het deeg: in een middelgrote kom bloem en bakpoeder via een zeef mengen. Boter, suiker, eierdooiers en citroenrasp toevoegen tot zich een deeg vormt. Op een koele plek 30 minuten laten rusten.
De oven voorverwarmen op 170ļC./gasstand 3. Het deeg uitrollen en in een springvorm leggen. 25 minuten in de oven bakken tot de taart goudgeel is.
Voor de rode bessenvulling: in een middelgrote kom het eiwit stijf kloppen. Geleidelijk suiker en maÔzena toevoegen en 5 minuten kloppen. De rode bessen toevoegen en in de bakvorm over het deels gebakken deeg verspreiden.
10 minuten in de oven bakken tot de bovenlaag licht gebruind is.