Voorbereiding:
Zet de vorm met water gevuld in de koelkast
Bereidingswijze:
Boen een sinaasappel zeer goed schoon. Wrijf met de suikerklontjes
een deel van de schil van de gewassen sinaasappel af. Pers de
sinaasappels en de citroen uit. Meet de hoeveelheid sap en vul deze
met de cointreau en water aan tot 5 dl Splits de eieren. Roer de
dooiers met de suikerklontjes en suiker lichter van kleur en zeer
schuimig. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm ongeveer 2
dl vruchtensap. Knijp de gelatine goed uit en los die in het sap op. Klop het warme sap door de eierdooiers, giet het terug in de
panen laat de dooiers onder flink kloppen binden, maar laat het
beslist niet aan de kook komen.
Voeg de rest van het sap toe en laat de massa bekoelen.
Klop het eiwit zo stijf dat het met een mes in stukken gesneden zou
kunnen worden. Roer er dan enkele eetlepels van de sinaasappelgelei
door, schep de rest daarvan op het eiwit en spatel beide met een
grote metalen lepel door elkaar. Zet de puddingmassa koud weg en doe
het over in de puddingvorm als de massa flink geleiachtig is
geworden. Zet het nog een poos in de koelkast om helemaal koud te
worden.
Keer de geheel afgekoelde en stevig geworden
pudding op een natgemaakt bord en dien het nagerecht op.
Serveertip:
Eventueel serveren met licht opgeklopte slagroom
|