100 g suiker
4 eidooiers
50 g kokos, geraspt
1,5 dl slagroom, goed koud
0,5 dl kokosmelk, goed koud
4 kokosmakronen
3 blaadjes gelatine
2 dl blue curacao
1 blikje lychees |
Mix de suiker
met de eidooiers au bain-marie tot een gladde, lichtgele massa, die
in een lint van de lepel loopt. Voeg hier de kokos aan toe.
Sla de slagroom zeer stijf met de kokosmelk en meng dit met de
eidooiermassa. Schenk deze farfaitbasis in vormpjes en laat 2 uur
aanvriezen tot ze een beetje stevig is.
Steek rondjes uit de kokosmakronen ter grootte van de onderkant van
de puddingvormen en dek de vorm met de koekjes af. Zet het ijs
minimaal 2 uur terug in de vriezer.
Week voor de gelei de blaadjes gelatine in koud weer. Verhit de blue
curacao in een klein pannetje en voeg hier de uitgeknepen gelatine
aan toe. Giet de gelei in vormpjes en laat afkoelen.
Dompel de vormpjes kort in heet water en stort de ijstaartjes. Stort
ook de gelei uit de vormpjes en snijd hem in blokjes. Serveer de
blokjes en de lchees bij de ijstaartjes. Bestrooi eventueel met
poedersuiker.
|