Voorbereiding:
In kom met ruim koud water, gelatine in 10 minuten weken. Intussen
platbord met boter dun invetten. In steelpan 4 el. water aan de kook
brengen. Basterdsuiker toevoegen en laten oplossen. Gelatine goed
uitknijpen en van vuur af roerende in watermengsel oplossen. 2 1/2
eetl. Blue Curacao erdoor roeren. Op ingevet bord schenken. Laten
afkoelen. In koelkast laten opstijven. Gelatine kris kras in heel
dunne stukjes snijden. Limoen wassen en halveren. Van elke helft 2
dunne plakjes afsnijden. Rest van limoen uitpersen. Ik elk glas 1
1/2 eetlepel Blue Curacao schenken.
Bereidingswijze:
IJs uit diepvriezer nemen en in 10 minuten iets zacht laten worden.
Met ijsbolletjestang of lepel in elk glas 3 bolletjes ijs scheppen.
Limoensap erover sprenkelen. Aanvullen met Spa-citron. Garneren met
toef slagroom. Bestrooien met stukjes blauwe gelatine. Aan rand van
glas limoen steken. Lepel(rietje) en kaarsjes erin steken.
Serveertip:
Aansteken en direct opdienen.
|