Ananasdessert met honing.

Ingrediënten voor 8 personen:

Een hele Ananas, 1 l ijs, 3 eetlepels honing, 1 sinasappel, 1,5 theelepel kaneel, geschaafde amandelen.

Bereiding:

Een feestelijk fris en zoet dessert
Voorbereiding:
Maak de Ananas schoon: Snijd de bladeren eraf, snijd de schil van de Ananas met een mes eraf, snijd in kwarten, snijd in elke kwart het stuk hart (harde kern) eruit. Snij de ontkernde kwarten in plakken van iets breder dan een cm.

Pers de sinasappel uit en rasp de schil van de sinasappel. Doe de honing in een kom, voeg de rasp en het sap en de kaneel toe, en meng. Dit is de marinade. Leg de stukken Ananas erin, zorg dat alles goed bedekt is met marinade zodat de smaak goed kan intrekken en stop het fruit met de marinade afgedekt 10 minuten in de koelkast. Na 10 minuten al het fruit keren en nog 10 minuten afgedekt in de koeling.

Bereidingswijze:
Rooster in een koekenpan de geschaafde amandelen tot goudbruin. Haal de Ananas uit de marinade en doe de marinade in een steelpannetje op het vuur, zodat het kan inkoken tot dikte naar wens.
Gril de stukken gemarineerde Ananas 1 minuut per kant of tot ze goudbruin zijn. Leg een bol ijs op het bord, de stukken gegrilde en gemarineerde Ananas eromheen in de saus eromheen. Besprenkel met goudbruin gebakken amandelschaafsel.
Serveertip:
Je kan de saus in een cirkel om het geheel laten lopen met een lepel, da ziet er wel leuk uit het oog wil ook wat