Vanille kokosijs.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 blikken volvette kokosmelk
4 à 5 eieren
1 citroen
3 eetlepels suiker (naar eigen smaak)
1 vanillepeul

Bereiding:

Dit recept is verrassend licht en heerlijk op een warme zomerdag !
Bereidingswijze:
Zet de blikken kokosmelk zo'n 4 uur in de vriezer, zodat het kokosvet kan stollen.
Ontvet de schaal met een keukenpapiertje met citroensap eraan en zet de pan met niet al te veel water op het vuur water.
Scheidt de eieren door de eieren te breken en het eiwit tussen de twee eierenschalen uit te laten lopen.
Doe een laag koud water in de gootsteen om het eiwit zo meteen in af te laten koelen.
Zet vervolgens de schaal op de pan en klop de eiwitten stijf. Zodra je merkt dat het eiwit iets dikker begint te worden, haal de schaal van de pan en zet je deze in het koude water en klop je het nog even door om stolling van het eiwit te voorkomen. Nu zijn de salmonella bacteriën.
Doe in het bakje van de blender het kokosvet met de suiker en een beetje citroensap en eventueel rasp en klop dit los met de eiwitten en doe het mengsel in de diepvriesbak.
Haal het mengsel iedere 45 minuten uit de vriezer om het met de staafmixer los te roeren, totdat het 4 uur ingevroren is geweest.
Serveertip:
Lekker met verse aardbeien.