Kokosijs met Pina Coladasaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het ijs:
200 g suiker
1 l kokosmelk
Voor de saus:
2,5 dl kokosmelk
25 g suiker
10 g custard
2 eidooiers
2,5 dl pina colada
Verder:
chocolade figuren of - flikken
vers fruit van het seizoen

Bereiding:

Voorbereiding:
Voor het ijs de suiker met een deciliter water aan de kook brengen, twee minuten door laten koken en af laten koelen. De kokosmelk door de suikersiroop roeren en het geheel in de ijsmachine tot ijs draaien.

Bereidingswijze:
Voor de saus de kokosmelk met de helft van de suiker aan de kook brengen. De rest van de suiker loskloppen met de custard en eidooiers en dit al roerend bij de melk schenken. Het geheel al roerend aan de kook brengen en laten binden. Van het vuur af de pina colada door de saus roeren en de saus in een koud waterbad koud roeren.
Een spiegel van de saus in de borden schenken en hier bolletjes kokosijs, chocoladefiguren en fruit in leggen.