Bananencake.

Ingrediënten voor 8 personen:

125 gram roomboter
125 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
90 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram bloem
0,5 theelepel bakpoeder
1 kop geprakte bananen (ongeveer 3 grote rijpe bananen)

Bereiding:

Bestrijk een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter met wat gesmolten boter. Leg een cirkel bakpapier op de bodem Klop de boter en de suiker en de vanillesuiker met de elektrische mixer totdat het mengsel licht en romig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef de bakmeel, de bloem en het bakpoeder en schep dit mengsel afwisselend met de geprakte banaan door het mengsel. Doe het mengsel in de schaal en dek af met huishoudfolie of magnetronfolie en zet hem in de magnetron. Bij een magnetron met een vermogen van 600 watt ongeveer 5 minuten op hoog vermogen. Pas de tijden aan als uw magnetron een ander maximaal vermogen heeft. Serveer de cake nog lauwwarm. Verwarm hem desnoods even op in de magnetron. Hij is dan wat zachter. Extra lekker als u hem serveert met passievruchtenroom: 250 gram mascarpone 60 gram passievruchtenmoes (ong. 4 passievruchten) 2 eetlepels poedersuiker Roer de mascarpone in een kom zacht en voeg al roerend de passiemoes en poedersuiker toe tot alles goed gemengd is. Niet te lang roeren, want dan schift het mengsel.