Simpele pinda muffins.

Ingrediënten voor 12 personen:

280 gram bloem
1 zakje bakpoeder
mespuntje zout
120 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
175 ml melk
6 eetlepels zonnebloemolie of 90 g gesmolten boter (gekoeld)
175 gram pindakaas met stukjes

Bereiding:

Maak deze heerlijke en makkelijke pindakaasmuffins als je van pinda's houd !
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg papieren vormpjes in een muffinvorm voor 12 stuks.
Doe de bloem, het bakpoeder, zout, basterdsuiker en vanillesuiker in een grote kom en roer door elkaar.
Klop de eieren licht los in een kom en klop de melk, zonnebloemolie en pindakaas er door.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eiermengsel er in. Roer voorzichtig om tot alles net gemengd is, dus niet te lang.
Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20 min bruin. Even 5 min laten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.