Snel krentenbrood.

Ingrediënten voor 4 personen:

120 g krenten (of anders als aangegeven) 1 ei, 250 g zure room, 90 g licht bruin basterdsuiker, mespunt zout, 180 g bloem. 1/2 zakje ( 7 a 8 g) bakpoeder.

Bereiding:

Een Canadees recept, dat betekent snel en makkelijk. Niks kloppen rijzen enz. Het is geen echt brood maar zeker geen cake. Heerlijk bij de koffie maar ook lekker met boter bij het ontbijt. Ik doe er vaak door wat ik in huis heb. bv noten, gedroogd fruit als, appels, abrikozen, dadels en cranberries. Het fruit in dit geval klein snijden. Noten hakken. Het recept is omgezet in grammen vanuit cups. Dus misschien wat vreemde hoeveelheden.
Ontdek meer: Sinaasappelmarmelade met campari.
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Week de krenten in heet water. Bakblik invetten.
Bereidingswijze:
Klop het ei met de suiker en de zure room los. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe. Roer tot een homogene massa en voeg als laatste de geweekte krenten toe. Nog even roeren.
Doe het deeg over in de vorm en zet het 45 min. in de oven.