Bananengebakjes met chocoladesaus

IngrediŰnten voor 4 personen:

Voor de gebakjes:
Bananen 4
Kant en klaar bladerdeeg van de winkel ongeveer 200 gram
poedersuiker
een weinig citroensap
frituurvet
Voor de saus:
melk 1/4liter
ma´zena 15 gram
suiker 20 gram
cacaopoeder 1 lepel
water een beetje om de ma´zena te breken

Bereiding:

Voor de saus:
Meng suiker en cacaopoeder te samen.
Laat de melk koken.
giet de oplossing van suiker en cacaopoeder bij de kokende melk.
Los de ma´zena op in wat koud water en bind hiermee de melk.
Laat eventjes doorkoken.
Houd deze warm op een laag pitje.
Voor de gebakjes:
Snijd het deeg in 8 gelijke stukjes van ongeveer 2,5cm breedte en bevochtig deze met wat water.
Ontpel de bananen en snijd ze middendoor en besprenkel deze met wat citroensap.
Leg elk stukje banaan in een lapje deeg en rol deze op zodat de banaan volledig in het deeg zit.
Druk de kanten zeer goed aan.
Verwarm de frietpot tot een 160 Ó 170 graden celsius en bak deze pakjes tot ze goudbruin zijn (dit is ongeveer 4Ó 5 minuten).
Laat ze uitdruipen en rol ze daarna in poedersuiker.
Leg dit op een bord en drapeer ze met een beetje chocoladesaus.
Werk eventueel af met een blaadje verse munt.