Narjanja met slagroom.

 

Ingrediënten voor 8 personen:

5 blaadjes witte gelatine, 4 navelsinaasappels, ca. 1dl witte Huiswijn, 60 g suiker 1 eetlepel suiker, 2 eieren(M), 1/2 limoen, 2 1/2dl slagroom, 2 takjes verse munt, 100 g kersen(pot).

Bereiding:

Argentijns sinaasappeldessert.
Bereidingswijze:
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water ca. 3 minuten. Halveer en pers de sinaasappels voorzichtig uit, de schil moet heel blijven. Verwijder de vliezen. Leng het sinaasappelsap aan met de wijn tot een 1/2 liter vocht. Verwarm het sinaasappelsap met 30 g suiker(niet laten koken). Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes voorzichtig uit en roer deze door het sap. Laat het gelatinemengsel iets afkoelen. Splits de eieren, de eiwitten worden niet verwerkt. Klop de eidooiers met 30g suiker au-bain-marie (boven een pan met kokend water), totdat het als een dik lint door de garde loopt(mag niet koken i.v.m. schriften). Laat het eidooiermengsel iets afkoelen en roer het gelatinemengsel met een houten lepel erdoor, totdat het lobbig(halfstijf) is. Klop de helft van de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en spatel de slagroom luchtig door het ei.gelatinemengsel. Verdeel het mengsel over de halve sinaasappels en laat ze afgedekt in ca. 1 1/2 uur koud worden en opstijven. Pers de limoen uit en klop het limoensap met de rest van de slagroom lobbig. Was en snij de munt in zeer dunne reepjes en roer ze door de slagroom. Laat de kersen uitlekken. Zet de naranja's op een grote schaal en garneer met de slagroom en de kersen.
Serveertip:
Roer een beetje Cointreau door het sinaasappelsap
zijn de sinaasappels erg zuur voeg dan extra suiker toe.