Bunuelos.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Melk 2 dl - grasboter 100 g - suiker 4 el - citoenschil (geraspt) 1 st - bloem 200 g - eieren 3 stuks - zout naar smaak - frituurolie - poedersuiker - vanillesuiker - slagroom 2 dl.

Bereiding:

De Argentijnse bunuelos, een soort beignets, het is een populair dessert, maar kunnen ook bij koffie of thee geserveerd worden.
Voorbereiding:
Klop de slagroom stijf met de suiker, de hoeveelheid suiker naar smaak.

Bereidingswijze:
Breng de melk aan de kook. Voeg de suiker, boter, citroenrasp en het zout toe. Roer alles tot een glad papje en voeg, wanneer het goed kookt, alle bloem in een keer toe. Goed blijven roeren totdat de bloem niet meer aan de zijkant van de pan kleeft. Laat het beslag iets afkoelen en voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei geheel in het beslag is opgenomen voordat het volgende wordt toegevoegd. Wanneer alle eieren door het beslag zijn geslagen, de olie goed heet laten worden 175 graden. Het beslag met behulp van 2 lepels afmeten en tot bolletjes vormen. Met een paar tegelijk in de hete olie frituren, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Uit laten lekken op keukenpapier. Om te vullen eerst af laten koelen, een opening snijden aan de zijkant en met een slagroomspuit vullen met slagroom. Bestrooien met vanillesuiker of poedersuiker.
Serveertip:
In Argentinië voegt men vaak voor het frituren kleine stukjes fruit zoals banaan, appel, rozijnen of andere vruchten aan het beslag toe. Pas op dat het fruit niet te vochtig is.