Gegratineerde Appeltjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 appels
2 dl appelsap
2 dl citroensap
2 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding:

Warme appelpartjes met een korstje.
Voorbereiding:
Amandelen kraken en vervolgens schaven.
Geen zin? Koop dan een zakje amandelschaafsel van Boukje in de supermarkt.

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12
partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe.
Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit
de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken.
Kook het sap in tot er nog ongeveer 4 eetlepels over zijn. Roer daar
het citroensap door.
Leg de appelpartjes in de vorm van een bloem op 4 hittebestendige
bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de
amandelen erover. Schuif de bordjes ca. 10 centimeter onder een
voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in ca. 3-4
minuten goudbruin worden.