5 eieren, 125
gram suiker, 150 gram gezeefde bloem, 1 theelepel gemalen kardemom
of gember(wat je zelf het lekkerst vindt), 250 ml. zure room, 4
eetlepels gesmolten, ongezouten boter. |
Voorbereiding:
Klop de eieren en de suiker samen gedurende 10 minuten met een
elektrische Mixer in een kom totdat het als een dik lint in de kom
terugvalt als je de mixer optilt. Roer er nu met een houten lepel
afwisselend de helft van de bloem, de kardemom of gember en de zure
room door, en tenslotte de andere helft van de bloem. Klop hier
licht de gesmolten boter door en zet het mengsel 10 minuten weg.
Bereidingswijze:
Maak een wafelijzer warm zonder het in te vetten, totdat het zo heet
is dat een waterdruppel sputtert als die er op valt. Vul het ijzer
met de geklopte massa vanuit het midden naar de rand toe. Sluit het
ijzer en verhit het geheel tot de wafels mooi goudgeel zijn. Gebruik
je een elektrisch wafelijzer, volg dan de instructies die daar bij
horen.
|