Chocoladecake met Guinness

Ingrediënten voor 8 Porties:

Men zegt dat een goed glas Guinness naar chocolade smaakt, dus er is geen betere combinatie dan Guinness en chocoladecake.
250 ml Guinness
250 g boter
100 g pure chocolade, in stukjes
400 g suiker
klein potje (125 ml) zure room of creme fraiche
2 middelgrote eieren
275 g bloem
1 eetlepel baksoda

Bereiding:

Verwarm de Guinness samen met de boter, chocolade en suiker.
Meng de eieren en de zure room erdoor.
Voeg de bloem en baksoda bij.
Mix dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
Giet het beslag in een bakvorm en bak de cake in 40-50 minuten op 180 graden C. gaar.
Serveer als de cake nog een beetje warm is met wat gezoete creme fraiche.
Tip:
Maak een taart van deze chocoladecake door de cake horizontaal doormidden te snijden, en er een chocolade ganache tussen te doen. Besmeer de gehele taart met een chocoladeglazuur naar keuze om het af te maken.