Perfect apple crumble

Ingrediënten voor 6 personen:

Over dit recept: Dit is waarschijnlijk de lekkerste appel crumble recept dat ik ooit heb gehad - niet zeker of het geluk of het het recept.
6 Granny Smith appels, geschild en in blokjes gesneden
250 g basterdsuiker
200 g bloem
120 g boter
1 teentje of kaneelstokje

Bereiding:

Doe de stukjes appel in een pan, voeg driekwart van de suiker, het kaneelstokje en kruidnagel en deksel. Laat zachtjes stoven voor een half uur, af en toe roeren met een houten lepel. Blijven controleren omdat ze gemakkelijk kan branden aan het begin.
Controleer dat de vrucht wordt gekookt door stampen het een beetje met een houten lepel. De appels moeten zacht maar niet gepureerd zijn.
Zet de appels in de schaal en laat afkoelen. Stel de temperatuur van de oven voor op 150 C / gasstand 2.
Meng de bloem, de resterende suiker en de boter met je vingers in een kom totdat het als een broodkruimel consistentie. Bedek de gestoofde appels met de crumble topping, zonder naar beneden te drukken.
Bak ongeveer 30 minuten of tot de crumble goudbruin en knapperig. Schep een portie crumble in een schaal en serveer met slagroom of ijs.