Roomrijst met kersen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 liter melk
200 g dessertrijst
50 g suiker
1 vanillestokje (opengesneden)
100 ml cream sherry
1 potje kersen (zonder pit (370 g))
1 zakje garneeramandelen (55 g)
125 ml slagroom

Bereiding:

In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.
Tip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).