Geroosterde kweepeer op z'n Turks

Ingrediënten voor 6 Porties:

Dit Turkse dessert gemaakt met kweepeer smaakt heerlijk, serveer het direct uit de oven met ijs, slagroom of mascarpone. Perfect voor een herfst etentje dessert, wanneer kweepeer in het seizoen is.
3 grote kweeperen (ongeveer 1,5 kg in gewicht)
80 g boter
6 eetlepels suiker
mascarpone of room om mee te serveren

Bereiding:

Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en verwarm de oven voor op 190ºC. / gasoven stand 5. Was de kweeperen en leg ze op de voorbereide bakplaat. Rooster ze gedurende ongeveer 1-2 uur in de oven tot ze zacht aanvoelen. De baktijd kan veranderen afhankelijk van de grootte en de stevigheid van de kweeperen, dus hou het goed in de gaten.
Zodra de kweeperen genoeg afgekoeld zijn zodat je ze kan aanraken, snijd je ze open en verwijder je het klokhuis met een scherp mes. Leg de kweeperen op de bakplaat met de gesneden kant naar boven. Leg een stukje boter in elke kweepeer en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
Rooster de kweeperen opnieuw gedurende 30-60 minuten in de oven op 190ºC. / gasoven stand 5 tot ze heel zacht zijn en rood van kleur. Aan het eind kun je ze ook op de grill leggen, zodat de suiker kan kristalliseren. Serveer met room of mascarpone.