Amandel-roompudding met chocolade

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 vanillestokje
2.5 dl melk
100 g amandelspijs
4 blaadjes witte gelatine
2 eetl. suiker
2.5 dl slagroom
2 eetl. amandellikeur
100 g pure chocolade
1 puddingvorm met een inhoud van 1 liter of 4 puddingvormpjes van 2 dl, of zelfgemaakte vormpjes van flexibel plastic bijvoorbeeld in de vorm van een horentje.

Bereiding:

Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de melk met het vanillestokje en de amandelspijs aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes trekken. Week de gelatine in ruim koud water. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de warme amandelmelk en laat de massa tot lauwwarm afkoelen. Klop de suiker met de slagroom lobbig en spatel deze met de amandellikeur door het melkmengsel. Spoel de puddingvorm om met koud water en schep de amandel-roompudding erin. Laat dit 3 uur in de koelkast opstijven. Schaaf krullen van de chocolade met de kaasschaaf. Dompel de puddingvorm enkele tellen in heet water en stort deze daarna op een schaal. Garneren met de chocolade.

Tips:
Garneer de pudding met geschaafde amandelen die goudbruin geroosterd zijn in een droge koekenpan. Vervang de slagroom door 250 g mascarpone. In plaats van chocolakrullen, kunt u de chocolade ook grof hakken en hiermee de pudding garneren.