Citroenbavarois

IngrediŽnten voor 4 personen:

8 blaadjes witte gelatine
4 citroenen
2 dl water
200 g suiker
1 sinaasappel
5 dl slagroom
3 eiwitten
olie om in te vetten
25 g suiker
enkele takjes citroenmelisse of munt
1 citroen om te garneren
puddingvorm inhoud 1-1.5 l

Bereiding:

Voorbereiden:
Week de gelatine in ruim koud water. Was de citroenen. Schil ze dun en laat de helft van de schillen 15 minuten trekken in 2 dl heet water. Zeef dit daarna en laat het vocht iets afkoelen. Los de uitgeknepen gelatine en de suiker erin op. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Zeef het vruchtensap en voeg het bij het gelatinemengsel. Laat het sap onder af en toe roeren afkoelen. Vet de puddingvorm licht in met olie. Klop 3 dl slagroom en de eiwitten met de suiker apart stijf. Meng de room en daarna het eiwit luchtig door het gebonden sap. Schep de puddingmassa in de vorm en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Bereiden:
Klop de rest van de slagroom stijf. Keer de citroenbavarois op een ruime schaal. Dompel de vorm eventueel eerst enkele tellen in heet water vůůr het storten. Garneer de bavarois met rozetten slagroom, takjes citroenmelisse en plakjes citroen.

Tips:
Klop eventueel 1 theel. citroenrasp door de slagroom voor het garneren. Vervang desgewenst 1 dl van 2 dl water door citroenjenever of droge witte wijn.