Flan Catalan - Karamelpudding

IngrediŽnten voor 4 personen:

Voor de karamel:
6 eetl. suiker - 4 eetl. water
Voor de Flan:
750 ml melk - 1 vanillestokje - 2 eieren - 6 eidooiers - 200 g suiker

Bereiding:

Verwarm in een hete oven de suiker en het water in de vorm waarin u de flan gaat maken (We gaan uit van een grote vorm. Indien u de Flan in kleine vormpjes wilt maken, de suiker en water over de verschillende vormpjes verdelen). Wanneer de suiker begint te kleuren de vorm of vormpjes draaien zodat ook de zijkanten worden bedekt met de karamel. Laat de melk met het vanillestokje 15 minuten op een klein vuurtje trekken. Klop de eieren, dooiers en de suiker door elkaar en doe er langzaam de melk bij. Zeef het mengsel en doe het over in de vormpjes. Verwarm de oven op 175ļC. Plaats de vorm of vormpjes met de flan in een grote ovenschaal en vul deze voor 2/3 met kokend water. Plaats de ovenschaal gedurende 1 uur in de hete oven. Laat de flan afkoelen en serveer hem omgekeerd op een platte schaal.