Lamingtons

IngrediŰnten voor 24 stuks:

Cake:
125 g boter
150 g basterdsuiker
1 theel. vanille-extract
2 eieren
250 g bloem
4 tl bakpoeder
1/8 theel. zout
120 ml melk
Glazuur:
450 g poedersuiker
5 eetl. cacaopoeder
1 eetl. boter, gesmolten
120 ml melk
2 pakjes (200 g) gemalen kokos

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190║C. (Gasovenstand 5). Vet een rechthoekige (20x30 cm) cakevorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom en meng door elkaar. Zet opzij.
Meng in een grote kom de boter, suiker en vanille-extract door elkaar totdat het mengsel licht en luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je steeds goed blijft roeren. Voeg om en om een beetje van het bloemmengsel en een beetje melk toe en roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in de cakevorm en bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je een satÚstokje in het midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt. Laat de cake 5 minuten staan en keer hem dan om op een rooster en laat hem volledig afkoelen. Laat de cake een hele nacht rusten zodat hij goed stevig kan worden voordat je de glazuur erop smeert.
Voor de glazuur meng je in een grote kom de poedersuiker en cacao. Verwarm in een steelpannetje de melk op en voeg 1 eetl. boter toe. Laat de boter smelten, roer door elkaar en giet de melk bij het suikermengsel. Meng goed door elkaar totdat de glazuur vloeibaar maar toch enigszins stevig is.
Snij de cake in 24 gelijke vierkantjes. Leg de gemalen kokos in een ondiep bord. Prik het stukje cake aan een vork, doop het in het glazuur en rol het vervolgens door de gemalen kokos heen. Leg het stukje op een rooster zodat het kan drogen. Herhaal deze procedure voor ieder stukje cake. De glazuur zal vast gaan druppen dus het is verstandig om een stukje bakpapier onder het rek te leggen zodat de druppels opgevangen worden.