Verwarm de oven
voor op 190ºC. (Gasovenstand 5). Vet een rechthoekige (20x30 cm)
cakevorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom en meng door elkaar.
Zet opzij.
Meng in een grote kom de boter, suiker en vanille-extract door
elkaar totdat het mengsel licht en luchtig is. Voeg een voor een de
eieren toe terwijl je steeds goed blijft roeren. Voeg om en om een
beetje van het bloemmengsel en een beetje melk toe en roer alles
goed door elkaar.
Giet het mengsel in de cakevorm en bak 30-40 minuten in de
voorverwarmde oven. De cake is gaar als je een satéstokje in het
midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt. Laat de cake
5 minuten staan en keer hem dan om op een rooster en laat hem
volledig afkoelen. Laat de cake een hele nacht rusten zodat hij goed
stevig kan worden voordat je de glazuur erop smeert.
Voor de glazuur meng je in een grote kom de poedersuiker en cacao.
Verwarm in een steelpannetje de melk op en voeg 1 eetl. boter toe.
Laat de boter smelten, roer door elkaar en giet de melk bij het
suikermengsel. Meng goed door elkaar totdat de glazuur vloeibaar
maar toch enigszins stevig is.
Snij de cake in 24 gelijke vierkantjes. Leg de gemalen kokos in een
ondiep bord. Prik het stukje cake aan een vork, doop het in het
glazuur en rol het vervolgens door de gemalen kokos heen. Leg het
stukje op een rooster zodat het kan drogen. Herhaal deze procedure
voor ieder stukje cake. De glazuur zal vast gaan druppen dus het is
verstandig om een stukje bakpapier onder het rek te leggen zodat de
druppels opgevangen worden. |