Schil de appels,
verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Bereiden:
Smelt de boter en bak hierin de appelpartjes lichtbruin. Voeg
calvados, suiker, rozijnen en kaneel toe. Laat het
appel-rozijnenmengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet
een ovenschaal (20 x 20 cm) of een springvorm Ų 22 cm in. Zeef de
bloem. Voeg zout, vanillesuiker, poedersuiker en eieren toe. Klop
dit tot een dik beslag. Schep de appelpartjes en rozijnen uit de pan
en leg ze in de ovenschaal. Vul het appelvocht aan met melk tot 2
dl. Roer het door het beslag en schenk dit in de vorm. Bak de
clafoutis in het midden van de oven in 25 ą 30 minuten goudbruin.
Meng voor de saus de slagroom met de koffieroom, advocaat en
basterdsuiker. Klop dit mengsel lobbig. Rooster de amandelen
goudbruin in een droge koekenpan. Strooi ze over de clafoutis en
presenteer de advocaatsaus erbij. |