Framboos koningin van puddingen

Ingrediënten voor 4 personen:

Over dit recept: Een grote Britse favoriet, deze versie van de koningin van puddingen heeft een chocolade-smaak basis en krijgt de moderne behandeling met meer fruit en minder suiker en vet. Wanneer er overgebleven brood, zet hem in paneermeel, door raspen of suizen in een keukenmachine, dan bevriezen totdat het nodig is voor een ... meer
3 eieren
85 g (3 oz) basterdsuiker
300 ml (10 fl oz) halfvolle melk
2 el cacaopoeder
50 g (1 ¾ oz) verse broodkruimels
2 eetl. bessengelei
150 g (5 ½ oz) frambozen, plus nog veel meer te versieren
15 g (½ oz) geschaafde amandelen

Bereiding:

Breek 1 ei in een kom. Scheid de resterende 2 eieren, het toevoegen van de dooiers aan de kom met het hele ei, en het plaatsen van de blanken in een aparte grote kom opzij te zetten voor de meringue.
Voeg 30 g (1 oz) van de suiker aan het ei en dooiers en klop samen tot soepel gemengd. Doe de melk en cacao in een pan en verwarm tot het kookpunt. Klop in de eidooier mengsel, voeg dan de paneermeel.
Giet het mengsel in 4 grote individuele soufflevormpjes of in een ondiepe ovenschaal en zet opzij voor 20 minuten, zodat de paneermeel deel van de vloeistof kan absorberen. Verwarm de oven voor op 160ºC. (325ºF, gasstand 3).
4. Bak de pudding basis, waardoor 20 minuten voor soufflevormpjes of 30 minuten voor een ovenschaal, tot reeks.
Verhit ondertussen de bessengelei zachtjes in een pan tot het gesmolten is. Voeg de frambozen en plet lichtjes met de achterkant van een lepel om ze te mengen in de gesmolten gelei. Verwarm zachtjes gedurende 2 minuten, en laat vervolgens afkoelen.
Klop de eiwitten stijf. Voeg de resterende 55 g (2 oz) van de suiker toe en blijf kloppen tot de meringue is glanzend. Schep de frambozen mengsel over de pudding. Top met de meringue, stapelen het op en wervelende in een piek. Strooi de amandelen.
Bak ongeveer 15 minuten of tot de meringue is bleek goudbruin. Serveer direct, versierd met een paar extra frambozen.

Variaties en tips:
In plaats van frambozen en rode bessen gelei, gebruik maken van een mengsel van gehakte verse abrikozen en abrikozenjam, of gedroogde gehakte abrikozen gepocheerd in een beetje appelsap tot dik. Met behulp van gedroogde abrikozen zal het ijzergehalte te verhogen. * Laat de cacaopoeder en de smaak van de vla met ½ theelepel vers geraspte nootmuskaat of vijfkruidenpoeder. * Top de meringue met gehakt of vlokken hazelnoten in plaats van amandelen.