Magnetron Sponge Pudding

Ingrediënten voor 4 personen:

Over dit recept: Een zeer eenvoudige magnetron spons pudding in minder dan 15 minuten met een textuur van een spons en een gestoomde pudding. Flavour het door toevoeging van frambozen jam, stroop of golden syrup naar de bodem van de finale kom. Serveer warm met vla.
50 g (2 oz) boter
50 g (2 oz) basterdsuiker
50 g (2 oz) zelfrijzend bakmeel
1 medium ei, losgeklopt
2 eetlepels melk
2 eetlepels jam of siroop

Bereiding:

In een middelgrote kom, room samen de boter en suiker tot een gladde massa.
 Meng het ei en de melk geleidelijk aan, om te voorkomen dat de boter schiften.
Zeef de bloem, en spatel voorzichtig.
Doe 2 eetlepels golden syrup, stroop of jam op de bodem van de magnetron geschikte kom. Giet in beslag.
Afdekken en koken voor 3 1/2 minuut op vol poeder, of totdat de pudding verschijnt instellen wanneer zachtjes wipte, en de top is kleverig. Serveer warm.