Abrikozencake met frambozensaus

Ingrediënten voor 8 personen:

150 g zachte bakboter
3 eieren
150 ml melk
1 zakje vanillesuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g amandelpoeder
200 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
6 rijpe abrikozen
2 eetl. honing
50 g amandelschilfers
4 eetl. frambozenconfituur

Bereiding:

De cake:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet een ronde bakvorm in met een diameter van ongeveer 25 cm.
Meng het bakmeel, de amandelpoeder en de suiker. Doe er de boter, de eieren, de vanillesuiker en de melk bij. Roer tot je een homogeen mengsel hebt. Giet het mengsel vervolgens in de vorm.
Snijd de abrikozen in twee en haal de pit eruit. Leg de abrikozenpartjes vervolgens met het vel naar beneden op het deeg en duw ze er zachtjes in.
Besprenkel het geheel met wat vloeibare honing en de amandelschilfers.
Bak de cake 15 à 25 minuten in de oven.
De frambozensaus:
Verwarm de confituur kort in de microgolfoven.
Je bekomt zo een smeuïg frambozensausje.