| 
			 Cevizli rolo 
			tatlisi is een (gerold) toetje van bladerdeeg. De vulling bestaat 
			uit een mix van walnoten en kaneel. Dit gerecht scheelt niet veel 
			van Baklava, wel is het gemakkelijker te eten door de eenvoudigere 
			vorm. Ideaal is om dit toetje met Turkse thee te serveren. 
			Bereidingstijd: 90 minuten 
			 
			Ingrediënten siroop: 
			600 ml water 
			600 gram suiker 
			halve citroen 
			 
			Ingrediënten vulling: 
			150 gram walnoten 
			2 eetlepels kaneelpoeder 
			 
			Ingrediënten toetje: 
			3 eieren 
			175 ml melk 
			175 ml zonnebloemolie 
			125 ml zure room 
			14 vellen filodeeg (baklava-bladerdeeg, Turks: baklavalik yufka)  | 
		
		
			| 
			 Bereiding van de 
			siroop: 
			Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur 
			koken
			suiker toevoegen aan de pan. 
			Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de 
			pan
			citroensap erbij. 
			Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken. 
			Bereidng van de vulling: 
			Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe, meng dit 
			vervolgens: 
			Bereiding van het toetje: 
			Doe de eieren, melk, zonnebloemolie en zure room in een kom en mix 
			dit
			de ingrediënten mixen. 
			Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje 
			van dit mengsel over het vel: 
			mengsel eroverheen
			uitsmeren met een kwast. 
			Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de 
			onderkant van het vel: 
			leg een rij aan van het walnoot-kaneel mix 
			Rol DIRECT dit geheel van beneden naar boven
			vervolgens oprollen. 
			Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te 
			doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen 
			waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal 
			door de yufka heen scheuren. 
			Plaats de rol vervolgens op een bakplaat. 
			Herhaal dit voor alle vellen. 
			Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen
			overgebleven mengsel eroverheen smeren. 
			Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 
			ongeveer 30 minuten. 
			Haal het gerecht uit de oven. 
			Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen. 
			Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal 
			alsmede horizontaal
			het gerecht snijden. 
			Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht
			warme siroop overheen. 
			Serveer 4 rollen van dit toetje per bord. 
			 
			Serveertip bij dit gerecht: 
			Turkse thee (çay).  |